Afgelopen woensdag 6 februari, werd in Galerie de Ploegh, voor de tweede keer ,een zeer geslaagde netwerkborrel georganiseerd. Ruim 30 belangstellenden, hadden zich ondanks het slechte weer, de moeite genomen om deze te komen bezoeken. Deze werd geopend door onze voorzitter Gertjan Hoogeveen en hij was verrast van deze hoge opkomst!
Op deze netwerkborrel presenteerden een aantal genodigden wat hun passie is voor de kunst en cultuur.
Zo nam voorzitster Adriana Nichting ons mee wat Galerie de Ploegh doet en is voor kunstminnend Amersfoort en in ons land. Ook vertelde zij e.e.a. over de 36e Grafiekmanifestatie die nu in deze galerie plaats vindt en waar zij iedereen van harte uitnodigt om een kijkje te komen nemen
Hierna werd het wat spannender, want Ruwan Heggelman nam de bezoeker mee in zijn filmprojecten en waarmee hij bezig is. Dit ging van zijn film beste vrienden tot aan de film: Ik kan vliegen. Inmiddels valt hij zo op dat hij ook al internationaal gescout wordt. Inmiddels slaat deze stadsgenoot zijn vleugels uit naar Canada.
Frank Perquin is betrokken bij Dutch Tangoweek. Deze wordt tijdens de komende pinksterdagen hier in onze stad gehouden. Hij vertelde onder andere het volgende: ,,We nemen het publiek mee op reis. Naar de tijd dat alles nog goed was. De periode die iedereen zich nog wel kan herinneren. Toen de geschiedenis nog kort was en alle kansen nog aan de horizon lagen…. De Tango is in Nederland niet de muziek van de grote namen en de expressieve feestelijkheid. Alle energie van de tango zit in zijn ingetogenheid….We willen onze bezoekers raken met de schoonheid van deze bijzondere muziekstroming die in Nederland ondergewaardeerd is. Hen een moment van kippenvel geven. Of misschien wel zo’n traan zoals Maxima die ervoer tijdens Adios Nonino van Piazzolla. We willen de ruimte geven aan de breedheid van de muzikale stroming. Zoals Carel Kraayenhof het verwoordde: ,,Tango zit in mensen. In hun hart en ziel. Het is een authentieke kracht die het verdient om gerespecteerd te worden”. Tijdens het komende festival kiezen we voor een mooie mix door alle tijdsperiodes van de Tango en in de volledige breedheid van het muzikale spectrum. Waarbij we een accent leggen op de innovaties die de tangomuziek heeft gekend en nog steeds kent. Naast de muzikale programmering zijn er een aantal workshops te volgen waarin we mensen laten kennismaken met de muziek. En natuurlijk vergeten we ook de culinaire verwennerij en mooie wijnen niet. Iets waar Argentinië en de Marienhof bekend om staan.” De volledige speech is hier te lezen.
Een nieuwtje
Hij vertelde ook dat de Nederlandse commissie van de Unesco dit project zo belangrijk vindt, dat dit project enorm bij draagt aan de bescherming van de Tangocultuur.
Al deze speeches werden omkleed met een aantal muzikale verrassingen. Zo speelde violiste Rossi Ovtcharova samen met Pianist Sebastiaan van Delft het muziekstuk: Dans macabre van Saint Saens. Dit muziekstuk word ook gebruik voor de onderstaande promo: “Je kunst” Dit is op 17 februari a.s. in de nieuwe erven Maar pianist Sebastiaan van Delft liet zich ook horen met een aantal tangostukken.
Dance Macabre v1.3 from Jan Buter on Vimeo.
FF netwerken.
Na deze prachtige en ontroerende presentaties was het tijd om elkaar nader te ontmoeten en we vroegen de bezoekers wat zij van deze avond vonden. Hierbij een aantal quotes. Ook Wilma Luigjes was erbij en zij vertelde ons het volgende: “Ik ben kunstenaar en uitgenodigd door Galerie de Ploegh en alle nieuwe dingen interesseren mij mateloos. Vanavond was het een levendige boel en heel veel muziek gehoord.
Ook Ron Jagers was er bij en op de valreep dat hij zou vertrekken spraken we hem. Het was voor hem de eerste keer dat hij hier was, want hij kreeg de uitnodiging via deze Galerie. “Deze netwerkborrel was gezellig.” En als we hem vragen wat doet Kunst en Cultuur, dan heeft hij zijn reactie al klaar: “Bij mij niet zoveel en eigenlijk moeten we dit gewoon afschaffen, want in deze Neoliberale samenleving verkoopt dit toch niet. Misschien moeten we er maar mee stoppen, tenzij we het Neoliberalisme afschaffen. Tot slot heeft hij nog een advies aan het ACF. Evalueer deze avond goed om te kijken hoe het beste met de dingen om gegaan kunnen worden. Ga ook eens langs al die liberalen om die 67 miljoen eens te verhogen met die 2% operatie. Maar kunst moet blijven!”
Frank Perquin was geheel trots op zijn korte presentatie over de Dutch Tangoweek. “We zijn zo trots dat we aan ons logo ook een patronage mogen dragen en dat betekent dat we dit project organiseren onder auspiciën van het Unesco. Dit is voor ons een enorme opsteker voor al die mensen die achter de schermen aan het werk zijn! Maar het is ook een opsteker voor alle muzikanten die zich in Bloed, Zweet en Tranen werken, om deze fantastisch muziek te laten horen. Het wordt hiermee een onwijs en een fantastisch feest! We gaan ook het maximale eruit halen”, aldus Frank.
Ruwan vertelde ons het volgende: “Wat waren al die acts fantastisch en leuk. Ook mijn presentatie ging helemaal goed en vol liefde kon ik daar over vertellen. Het ACF is voor mij de springplank geweest voor de projecten die ik nu kan doen en ik ben nu trots dat ik nu kan werken aan mijn eerste speelfilm over killerkabouters: Wit met rode stippen. Hopelijk is deze film eind dit jaar te zien.”
De volgende ACF netwerkborrel
Het ziet er nu al naar uit dat we met deze mooie netwerkborrels door gaan en de volgende zal in de maand mei zijn. Dus hou deze site goed in de gaten!