Women Unlimited – Dance for Freedom

Eemhuis, 6 maart 2016

Women unlimitedHet ACF ondersteunt van harte een evenement dat door ArteGanza is georganiseerd op zondag 6 maart: Woman Unlimited – Dance For Freedom. Het doel is aandacht voor de vrouw als vluchteling en haar een steuntje in de rug te geven door middel van Empowermentworkshops, dansoptredens, ateliers en verschillende muzikale optredens. De organisatie beoogt een bewustwording door het samenbrengen van vrouwen uit verschillende culturen.

Details

The picture of Dorian Gray uitgevoerd door Muziektheatergroep Totaal

In 2013 en 2014 heeft het ACF voorstellingen gesponsord van ‘A new brain’, door Muziektheatergroep Totaal in De Lieve Vrouw. Bijzonder is dat deze groep een mix is van professionals en amateurs uit Amersfoort en omgeving. We maken u graag attent op een nieuwe productie van deze veelzijdige theatergroep. Op dit moment wordt er druk gerepeteerd voor een nieuwe grote productie: Dorian, naar het boek “The picture of Dorian Gray” van Oscar Wilde, uitgegeven in 1890. Dit is een gloednieuwe (Europese première!) en vernieuwende musical, die zich afspeelt in de jaren twintig van de vorige eeuw. De muziek is een mengeling van aanstekelijke New Orleans jazz/blues, onheilspellende solo’s en underscores en eigentijds klinkende musicalnummers.

Dorian GrayPicture of Dorian Gray

Het verhaal gaat over Dorian Gray, een aantrekkelijke maar wat naïeve jongeman van 17 jaar uit de Engelse upperclass omstreeks het einde van de 19e eeuw. Een goede vriend van hem, Basil Hallward, schildert een portret van hem. Hij ontmoet hierop Lord Henry Wotton, die ervoor zorgt dat Dorian zich bewust wordt van zijn schoonheid maar ook van de vergankelijkheid daarvan. Dorian wenst daarop dat hij altijd mooi en jong zal blijven. In plaats daarvan zal zijn portret verouderen en sluit het om die reden op in een kamer die niet wordt gebruikt. Zijn wens wordt vervuld, maar uiteindelijk blijkt dat hij een pact met de duivel heeft gesloten.

De productie wordt in november 2016 en februari 2017 op de planken gebracht.

In Amersfoort zullen er diverse promotie optredens plaatsvinden op o.a. festivals en bij onderstaande locaties en gelegenheden:

  • Vier optredens in Theater de Lieve Vrouw in Amersfoort
  • Optredens op straat met fragmenten uit de musical, met daarin verwerkt de scène met de lijsten. Ook mensen uit het publiek kunnen in de lijst stappen.
  • Een besloten voorstelling voor bewoners van Zon en Schild of met een andere zorginstelling.
  • Samenwerkingsvormen met aan thematiek gelieerde instellingen zoals de Beautybeurs in Utrecht en de Bergman kliniek in Bilthoven met optredens aldaar.
Details

Music on Chairs

Kapel van de Mannenzaal, 22 mei 2016

Music on Chairs is een nieuw muzikaal podium voor vocale kamermuziek.

MoC organiseert korte, oorspronkelijke kamermuziekconcerten in allerlei stijlen en bezettingen waarbij de zangstem van de Amersfoortse zangeres Henriette Feith een terugkerend element is.

Tijdens het concert ‘A Sunny Sunday Songrecital’ in de sfeervolle Kapel van de Mannenzaal zingen Henriette Feith (sopraan) en Sinan Vural (bariton) werken van onder andere Ravel, Poulenc en Rorem. Een kaartje kost €18,50 (incl. 2 drankjes). U kunt vooraf reserveren via music-on-chairs@kpnmail.nl.

BachHet ACF ondersteunt Music on Chairs omdat het een mooi initiatief is om kamermuziek weer dichter bij mensen te brengen en door jonge musici ervaring te laten opdoen.

Binnenkort verschijnt dit project op sponsorkunst.nl. U kunt zelf de hoogte van uw donatie bepalen. De opbrengst is bedoeld om musici te kunnen betalen.

Details

Het Wilde Oog: Nachtgrond in Amersfoort

Ontmoetingen tussen culturen in mix van documentair en theatraal. Centraal staan de allerlaatste vrouwen in klederdracht die Nederland rijk is ,gefotografeerd en gefilmd in niet voor de hand liggende contexten. De voorstelling is de afgelopen twee jaar al op veel plaatsen in Nederland bezocht. En nu is voor de allerlaatste keer in totaal 10 optredens bij te wonen van de Spakenburgse dames Koelewijn tijdens het Spoffin festival in 2016 en in de Nieuwe Stad.

Het Amersfoorts Cultuurfonds heeft het project financieel ondersteund omdat het een breed opgezet project is, goed doordacht door het betrekken van veel scholen voor een schrijfwedstrijd. De doelstelling van deze wedstrijd is mede het aanwakkeren van taalvaardigheid van jongeren en volwassenen.

Nachtgrond: de naam van het project is ontleend aan de klassieke stof ‘nachtgrond’.

Het Wilde OogDiva Corrie Koelewijn tegenover The Artist Asleep (2011) van Henk Visch, op een tentoonstelling in kunsthal Kade (2012). Deze foto moet de deelnemers aan de wedstrijd inspireren om iets moois op papier te zetten. © Het Wilde Oog/Wout Nooitgedagt (AD 3-2-16).

Details

Poppen in het Park: 3 en 4 september 2016

Vrijwel wekelijks zijn er voorstellingen van Poppentheater Toermalijn in het sfeervolle koetshuis van Park Randenbroek. Camilla Koevoets speelt verhalen voor kinderen in de leeftijd vanaf 3,5 tot 7 jaar.

Daarnaast is er jaarlijks het festival “poppen in het park”. In september 2015 zijn er voor ongeveer 3.000 bezoekers, waaronder kinderen tussen 2 en 11 jaar en hun (groot) ouders, 34 voorstellingen gegeven.

poppen

De Gemeente Amersfoort is nog steeds de grootste sponsor, maar het poppentheater zal in toenemende mate afhankelijk worden van particuliere ondersteuning en van fondsen zoals het Amersfoort Cultuurfonds. We zullen dan ook het volgende festival dat op 3 en 4 september 2016 plaatsvindt, van harte ondersteunen. Voor meer info over het programma: Poppen in het park

Details