Peut is niet duur, dus geef ik ook een druppeltje aan cultuur!

Afgelopen donderdag, 18 februari, heeft het familiebedrijf Kreijne een nieuw tankstation aan de Zevenhuizerstraat 44 te Hoogland heropend. Na 48 jaar lang onder de Esso-kleuren te hebben gewerkt, is Kreijne overgestapt naar het oer-Hollandse merk Peut. Peut is een nieuw merk, ontwikkeld door een organisatie van zelfstandige pomphouders. Het eerste station is vorig jaar in Moordrecht geopend en is nog steeds een groot succes.

Nu een nieuw tankstation in Hoogland is verrezen, hebben we aan eigenaar Kees Kreijne gevraagd “Waarom deze keuze?”. Hij gaf als reactie: “Met deze stap willen wij de band met onze klanten versterken. Door samen met andere pomphouders in te kopen, kunnen wij dezelfde brandstoffen aanbieden tegen scherpere prijzen! Peut geeft ons veel vrijheid en wij kunnen zelf ons assortiment en prijsstelling bepalen. Wij zullen niet claimen de goedkoopste te zijn, maar houden de prijzen goed in de gaten. Tijdens de Happy Days van Peut, op zaterdag en zondag, zullen we stunten met nog meer korting!”

KeesKreijne (Peut)

Ook zijn dochter Rosan is hierbij betrokken en vult de reactie van haar vader aan met: “Peut is eigenwijs, rebels, maar ook loyaal. Het past goed bij ons bedrijf en bij Hoogland. Naast een scherpe prijs bieden wij de mogelijkheid om te sparen voor de lokale gemeenschap via ons Tank & Schenk-spaarprogramma. De afgelopen weken hebben wij geprobeerd verenigingen in Hoogland en Amersfoort te benaderen om mee te doen. En de reacties waren overweldigend. Inmiddels hebben zich al een aantal Hooglandse verenigingen aangemeld, zoals: VV Hoogland, Carnavalsstichting de Eemschuumers en muziekvereniging Sint Caecilia. Ze zijn razend enthousiast.”

Wat is mooier? Krijgen of geven? Per getankte liter ontvangt de klant 1 eurocent die geschonken kan worden aan een lokaal goed doel of vereniging. Welk doel dat is, dat bepaalt de klant zelf op de iPad aan de kassa. Op een TV-scherm in de shop worden de gespaarde bedragen direct vermeld en opgeteld. Jaarlijks ontvangen alle deelnemers het gespaarde bedrag van Kreijne. Familiebedrijf Kreijne verwacht rond de €20.000,- per jaar te kunnen schenken aan de deelnemende verenigingen, afhankelijk van de keuze van de klanten.

Ook het Amersfoorts Cultuur Fonds heeft zich voor deze actie aangemeld en heeft daarbij de slogan: Peut is niet duur, dus geef ik ook een druppeltje aan cultuur! We denken dat we met het meedoen aan deze actie een positieve financiële bijdrage kunnen geven aan ons fonds. Maar ook geeft het ons meer naamsbekendheid. Uiteindelijk is het doel dat we aan het eind van dit jaar de balans op kunnen maken wat de bijdrage aan het ACF is geweest van alle bezoekers aan deze pomp. Dus moet u een keer tanken, ga eens naar het tankstation van Peut Kreijne te Hoogland en denk na afloop hiervan: “Ik heb geschonken aan de cultuur in onze stad.”

Details