Rockopera Titanic op  Sponsorkunst.nl

In het voorjaar van 1907 ontstonden in Londen de eerste plannen voor de bouw van drie grote passagiersschepen. Bruce Ismay, de algemeen directeur van de White Star Line, en William James Pirrie, directeur van scheepswerf Harland and Wolff, besloten tijdens een diner in Downshire House op Chesham Place in Londen, de residentie van Pirrie (nu de Spaanse Ambassade), drie schepen te bouwen met een tot dan toe ongekende brutoregistertonnage van 45.000,  de Olympic-klasse. Deze schepen zouden de Atlantische Oceaan met een snelheid van ongeveer 21 knopen (ca. 39 km/h) moeten oversteken.

titanic

In het voorjaar van 2001 ontstond het idee bij Mike van Dijkhuizen en Kelvin Hagebeuk om van de historie van de Titanic een Rockopera te maken. We kennen allemaal de liefdesscène en het romantische beeld van liefde, hartstocht en een dramatische afloop in een ‘good-end’. Maar de geschiedenis van de werkelijkheid is een mix van ‘bravoure’, ‘noodzaak’,  ‘exposure’ en gelukszoekers. Vier verschillende verhaallijnen door elkaar. Kelvin Hagebeuk en Mike van Dijkhuizen hebben in de periode van 2002 tot aan 2012 geheel naast hun fulltime werk, gewerkt aan het schrijven, redigeren, componeren, musiceren van de Rockopera Titanic.

Een Rockopera, omdat de tijd dat de bouw van de Titanic zich afspeelt, niets heeft van romantiek. Het is een tijd van hard werken, noeste arbeid en stoere mannen. Natuurlijk zal in de Rockopera ook ruimte zijn voor de rijke upperclass. Er zal worden gedanst, gezongen en gespeeld. Alle kledingstukken zijn zelf gemaakt. Alle decorstukken zijn zelf gemaakt. De gehele voorbereiding tot nu toe (aug 2015) is uitgevoerd door 100% vrijwilligers.

Doelstelling is om op 22 en 23 januari 2016 twee uitverkochte zalen te hebben in de Flint. En een maand later in de Tamboer in Hoogeveen op 19 februari 2016 een verkochte voorstelling. De data zijn vastgelegd, de data worden getoond in het programmaboekjes van 2015-2016. Er is geen weg terug. Zo veel als mogelijk worden de kosten gefinancierd door kaartverkoop.  Door de grootsheid van de voorstelling is de kaartverkoop alleen niet voldoende, om dit project te financieren. Dát is de reden dat wij u willen vragen een bijdrage te leveren voor dit unieke project. Een Rockopera van de Titanic is nog niet eerder getoond. Geen musicalvereniging heeft dit aangedurfd, omdat wellicht het romantische verhaal tot de verbeelding spreekt. Maar is het juist niet wenselijk om het werkelijke verhaal te vertellen?

Deze actie is gestart in 1907 en stopt op 15 december 2015. Uw bijdrage kan worden  gedoneerd via de ‘doneer-knop’. Sponsorkunst (http://sponsorkunst.nl/) is een culturele ANBI.

Wilt u een gift geven of ons sponsoren, dan willen we u vragen een mail te sturen naar titanicrockopera@gmail.com. Wij nemen dan, bij het geven van uw telefoonnummer, zo spoedig mogelijk contact met u op.

Zowel voor particulieren als voor bedrijven is het doneren van een bedrag fiscaal aantrekkelijk. Kijkt u voor de voorwaarden op: fiscale voordelen voor u!

Details