Amersfoortse regisseur genomineerd voor Tuschinski Award op het Nederlandse Film Festival

Het is regisseur en aanstormend talent Ruwan Heggelman, gelukt! Zijn film Beste Vrienden is genomineerd voor de Tuschinski Award; de prijs die uitgereikt wordt in de studenten competitie van Het Nederlandse Film Festival.

44 film zijn geselecteerd voor de studenten competitie, drie voor de Tuschinski Award. In 1984 introduceerde Pathé Bioscopen de prijs voor de regisseur van het beste eindexamenstuk van het jaar. Een jury kiest een winnaar. Deze vakjury bestaat uit Gawie Keyser (filmjournalist), Juliètte Jongma (directeur van haar eigen gelijknamige galerie), Michiel Snijders (producent) Paul Cohen (regisseur) en Tallullah Hazekamp Schwab (regisseur en scenarist)

Heggelman is het grootschalige project, Beste Vrienden, twee jaar geleden begonnen als een project buiten school om. Uiteindelijk hij om het wel als eindproject in te zetten op zijn school HKU Utrecht.

Heggelman vertelt:’’ Ik was helemaal sprakeloos toen ik het hoorde van collega regisseurs en klasgenoten. Overdonderd was ik! Het is echt heel tof om te zien dat de nieuwe lichting films heel divers en innovatief zijn. Het is een eer om van alle 44 ingezonden films genomineerd te worden!’’.

Vertoningen Filmfestival

De film wordt tweemaal vertoond op Het Nederlandse Filmfestival. Op zaterdag 26 september om 13:00 en woensdag 30 september om 16:30 in het Louis Hartlooper Complex 3 tijdens ’De Nieuwe Lichting’. Er is  een Q en A met cameraman Jordi Welschen, editor Ferrano Meraldi, componist Arend Bruijn, producent Yannick Hilger en regisseur Ruwan Heggelman.  Daarnaast wordt deze komische buddy/horror film nog regelmatig vertoond elders in het land. via de website: bestevriendenfilm.nl of Via de facebookpagina; facebook.com/bestevriendenfilm kun je van deze vertoningen op de hoogte blijven

filmposter beste vrienden

Details