Protestbrief aan gemeente van ACF tegen kaalslag cultuur

Zoals bekend, kan de culturele sector hard getroffen worden door de bezuinigingen van de Gemeente. Het ACF heeft blijk gegeven van haar ongerustheid d.m.v. een brief aan het College van Burgemeester en Wethouders. Deze brief tref je aan in dit nieuwsbericht. Wellicht heeft het geholpen, want volgens de laatste berichten pakken de bezuinigingen minder zwaar uit voor de Amersfoortse cultuur dan het zich aanvankelijk deed aanzien.

Voor overige berichten zie: www.amersfoortscultuurfonds.nl, via LinkedIn, Facebook of twitter. Voor zover u nog niet bent aangemeld bij de social media, nodigen wij u van harte uit om dit te doen.

Brief: College van Burgemeester en Wethouders april 2015

 

Details

Folder Amersfoorts cultuurstraatje

Met trots presenteren wij je onze nieuwe folder om het de Amersfoorters makkelijker te maken om te doneren voor het ACF. Het cultuurstraatje houdt in, dat je in januari € 1,- overmaakt, in februari € 2,-, in maart € 3,- tot en met in december € 12,-. In totaal kom je uit op € 78,- op jaarbasis. De folder is ontworpen door DTP’er en grafisch vormgever Theo van Middelaar. Het drukwerk is verzorgd door Drukkerij T-Druk.

ACF Straatje

Details

Film première Beste Vrienden daverend succes!

Op 30 april was de première van Beste Vrienden Theater De Lieve Vrouw te Amersfoort. Dit project is tot stand gekomen mede dankzij een bijdrage van het ACF. Er was veel belangstelling voor deze ‘horror-komedie’, een genre dat hier in Nederland nog niet zo bekend is. In de VS zijn ze langer bekend met het fenomeen.

Met een aantal van onze beste vrienden van het ACF hebben we lekker zitten ‘griezelen’. Liters bloed en losse ledematen vlogen over het witte doek alsof het niets was. Elementen zoals bizarre humor en een bijzondere vriendschap geven echter een verdieping aan het verhaal doordat karakters zich in de loop van het verhaal verder ontwikkelen.

Foto: Eempodium: Ruwan Heggelman met de usb-stick van de film Beste Vrienden

Foto: Eempodium: Ruwan Heggelman met de usb-stick van de film Beste Vrienden

De regisseur Ruwan Heggelman had de avond en nacht voor de première nog koelbloedig de film zitten editen, waardoor hij maar een uurtje had geslapen. Het was hem niet aan te zien…

slechts een uur slaap had gekregen. Kritisch als hij is, was hij nog niet helemaal tevreden over het resultaat. Deze mening werd door het publiek niet gedeeld.

De film duurt ongeveer een half uur. Na afloop konden de mensen uit het publiek vragen stellen aan de regisseur en crew. Maar liefst 200 mensen hebben uiteindelijk een bijdrage gehad in de totstandkoming van de film! De avond werd afgesloten met een gezellige borrel in het café De Lieve Vrouw. De folder van het Amersfoortse Cultuurstraatje was precies op die dag gedrukt en we hebben dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze aan het publiek uit te delen.

Op zaterdag 2 mei gaat Ruwan Heggelman in gesprek met Herma Klein Kranenberg bij Golfbreker Radio. Deze opname zal binnenkort op onze website worden geplaatst.

Details

SUNDAY AFTERNOON BLUES SESSION

Café Miles, Hof 25 Amersfoort

Zondag 3 mei om 15.00 uur

Foto van Martin Beversluis en Bjorn van Rozen in Café Miles, Amersfoort 29 nov 2012

 

Het Amersfoorts Cultuurfonds maakt je graag attent op wat wel misschien de start is van een eigen blues festival in Amersfoort!

Initiator is Wybren Feenstra. Al vanaf zijn 13e is hij helemaal gek van bluesmuziek en speelt ook sinds die tijd met bekende en minder bekende artiesten in de Haarlemse Jazzclub. Hij woont nu drie jaar in Amersfoort en is in het dagelijks leven werkzaam als huisarts. Onlangs heeft hij zijn hammondorgel afgestoft en in samenwerking met cafe Miles, een begrip voor livemuziek in Amersfoort, een bluessessie georganiseerd. Dit is de start van een terugkerend blues-evenement.

Café Miles start op 3 mei met de SUNDAY AFTERNOON BLUES SESSION! Een regelmatig terugkerende bluessessie op de zondagmiddag en -avond waarbij gerenommeerde blues artiesten samenkomen met lokaal en regionaal talent om de muzikale degens te kruisen in volvette, kokendhete Chicago bluesjams.

Deze eerste voorjaarseditie staat onder leiding van twee rasartiesten uit de blues scene: zanger/gitarist Robbert Fossen en gitarist ‘Fat Harry’ Dorth.

Zij worden bijgestaan door Wybren Feenstra op toetsen, Jasper Mortier op bas en Jeffrey van Duffelen op drums.

Deze jongens weten van aanpakken als het om ouderwets ‘vieze’ Chicago blues gaat, maar ze gunnen het podium ook graag aan anderen die een paar nummers of misschien wel een hele set mee willen spelen!

Hierbij dus een oproep voor alle muzikanten met enige affiniteit met de (Chicago) Blues: wil je deze middag/avond meejammen, mail dan naar bluessessionmiles@gmail.com om te laten weten dat je mee komt doen. Maar je kunt ook lekker lay back genieten van de blues. Wellicht tot zondag!

https://www.facebook.com/events/831771416906440/

Details