Filmproject Beste Vrienden lanceert teaser

Regisseur en aanstormend talent Ruwan Heggelman monteert momenteel zijn nieuwe Nederlandse korte film ‘Beste vrienden’. Hoofdrollen zijn er voor Huub Smit (New Kids Turbo/ Nitro en Bro’s Before Ho’s), Martijn Crins (Masterclass en tevens lid van Bloem van de natie) en Kees Boot (All Stars). Sterren als Brainpower (Afblijven), Yasar Ustuner (Van God los, de serie), Rogier Schippers (de Dominee) en Chava Voor in t Holt (De Hel van ’63, Suskind), Fresku (New Kids) schitteren in een van de bijrollen.

Ruwan Heggelman (ruwan.nl) is een jonge professional in de filmwereld. Zonder producent of opdrachtgever wist hij een geweldige cast enthousiast te krijgen om mee te doen aan zijn nieuwe Nederlandse productie. Want naast de lijst met bekende namen, werkt tevens een crew bestaande uit een zestigtal getalenteerde jonge professionals mee aan de productie. De film, Heggelman noemt het zelf een ‘epische horror buddy-zombie komedie’, komt in het voorjaar van 2015 uit.

Over de film

De film gaat over twee beste vrienden Ferry en Robert. Na een avond doorhalen gaan ze rechtstreeks door naar kantoor. Robert wordt dan ziek, hij transformeert langzaam in een zombie. Ferry doet alles om zijn collega’s én zijn beste vriend Robert te redden. Hierbij moet hij verschillende moeilijke keuzes maken. Keuzes voor de vriendschap en voor de veiligheid van de mensheid.

Opnames in Amersfoort en Hilversum

Beste vrienden is opgenomen in Amersfoort en Hilversum. Speciaal voor de film werd in Hilversum een compleet callcenter van een verzekeringsbedrijf nagebouwd. Naast de zestig man aan crew en de sterrencast, zijn er nog 50 figuranten gecast voor de film. Noorderwind, het stuntteam van de film, deed ook de stunts bij ‘Michiel de Ruyter’.

Heggelmans grootste project

Heggelman begon zijn filmcarrière al op jonge leeftijd. Op zijn veertiende kwam hij in aanraking met film, in eerste instantie maakte hij films met zijn buurtkinderen. Later regisseerde hij tientallen korte films, het merendeel met acteurs. De nu 23-jarige regisseur maakte films als Summersale, Impaired en Good Day Murphy. Afgelopen augustus maakte hij een korte film voor de videoclip van Brainpower ‘Troubled Soul’, met onder andere Ben Saunders, Nick Golterman, TLM, Valerio en Jetty Mauterin. Beste vrienden is vooralsnog Heggelmans grootste project. Zelf zegt hij daarover: ”Ik heb veel films geregisseerd, maar zo groot als dit nog nooit. Mensen verklaren mij voor gek!”

Te zien in het voorjaar 2015

Het eindresultaat van deze bijzondere samenwerking tussen sterrencast en jong talent, wordt vanaf mei 2015 vertoond op verschillende festivals en zal in verschillende bioscopen te zien zijn.

Teaser

Voor een korte impressie van de film, zie YouTube.

Details