VIP-kaarten finale Keuris Componisten Concours 24 mei !!

Het ACF heeft voor haar donateurs een VIP-kaart voor de finale van het Keuris Componisten Concours (KCC) op 24 mei in de Veerensmederij. Heb je als donateur nog geen mail ontvangen ? Stuur dan een bericht naar: info@amersfoortscultuurfonds.nl. Ook de eerste 10 nieuwe donateurs ontvangen een VIP-kaart voor de finale als welkomstcadeau.

tristan keuris componisten concours iconWat brengt deze finale ons?

Keuris was een Amersfoorts componist die internationaal wordt gezien als de grootste naoorlogse componist van Nederland. In 2013 is voor het eerst het Tristan Keuris Kamerconcert Concours georganiseerd door Scholen in de Kunst en het ACF. Mede door het succes van dit concert heeft Matching Arts het initiatief genomen om in 2014 het Keuris Componisten Concours (KCC) te organiseren, wat door het ACF wordt gesponsord met een bedrag van € 4.000,–  Naar verwachting wordt dit een internationaal concours dat jaarlijks wordt georganiseerd.

Tijdens de voorspeeldag op 22 maart is uit wereldwijde inzendingen een aantal werken geselecteerd die gespeeld worden tijdens het Finale Concert van het Keuris Componisten Concours op 24 mei 2014 in Amersfoort. Deelnemers krijgen de kans met professionele musici en componisten te repeteren én op te treden met het Dutch Ensemble tijdens dit Finale Concert.

Plaats en tijd

Zaterdag 24 mei 2014
Finale Concert, 20.00 uur
De Veerensmederij
Soesterweg 330
Amersfoort

Details

Intieme 2e jaarvergadering Amersfoorts Cultuurfonds


Op 25 maart is de tweede  jaarvergadering van het ACF gehouden op het kantoor van Bolscher Brug Deijl Notarissen aan de Utrechtseweg 125 te Amersfoort,  in het Koetshuis. De opkomst was minder groot dan verwacht, maar het was voor wie aanwezig was een inspirerende avond. Henry Keller van Matching Arts gaf een mooie presentatie over het komende Tristan Keuris Concours.
Een andere bijzondere spreker was Harmen Zijp (de Spullenmannen, de War). Iedereen heeft daar op zijn/haar manier iets van meegenomen. Het lijkt simpel, maar wie doet nu iets omdat het gewoon leuk is om te doen? Harmen is hierin de kunst meester!

De Spullenmannen

NB: Het Jaarverslag ACF 2013 staat op de website.

Details

Filmproject Beste Vrienden

Het ACF ondersteunt met € 1.000 een interessant initiatief van Ruwan Heggelman met goede acteurs in decor Amersfoort. Als ‘tegenprestatie’ maakt de crew van Heggelman filmopnamen van de finale van Tristan Keuris, die we zeker op onze website zullen plaatsen!

Zo maak je nog eens (beste) vrienden !

Details

Amersfoort Jazz

Net als vorig jaar, heeft het Amersfoorts Cultuurfonds ook dit jaar in de Observant zendtijd om de organisatie onder de aandacht te brengen van een breed publiek.

Fotogallery www.amersfoortjazz.nl

Dat zal zijn op zondagmiddag, 18 mei 2014.

In het programma op zondagmiddag is veel ruimte voor workshops, ook voor het jonge publiek.

Het programma kun je hier vinden.

Details

Benefietdiner ACF en Rotary neemt vaste vorm aan

Het ACF en de Rotary Amersfoort organiseren op 30 oktober een benefietdiner voor ondernemers uit Amersfoort eo. De opbrengst is bedoeld om het Amersfoortse Jeugd Orkest (AJO) financieel te ondersteunen voor een concours in Wenen in 2017.

Naast een exclusief diner, worden toonaangevende gastsprekers uitgenodigd en er zullen kunstobjecten worden geveild.

Binnenkort verschijnt er een programmaboekje met daarin:

  • het culturele aanbod van ACF in 2014/2015;
  • de wijze waarop je kunt aanmelden voor een tafel;
  • de gastsprekers;
  • de objecten die worden geveild.
  • Op dit moment is er nog overleg over een geschikte en bijzondere locatie. Wordt vervolgd…

Details

Van klassiek, via Jazz naar POP: FC Amersfoort!

ACF stimuleert ook de popcultuur in Amersfoort. Op zaterdag 8 juni is op het Eemplein vanaf 14.00 uur een gratis optreden van diverse bands. Dit is de eerste editie die plaatsvindt en de organisatie hoopt die de komende jaren te kunnen herhalen.

www.fcamersfoort.comHet event richt zich op een breed publiek, van jong tot oud, die liefhebber is van popmuziek.

Info: http://www.fcamersfoort.com/

Details