Voorspeeldag 22 maart Keuris Componistenconcours groot succes!

Zaterdag 22 maart was de Keuris Componistenconcours Voorspeeldag. Maar liefst 26 amateurs in de leeftijd van 11 tot 21 jaar hebben met veel plezier meegedaan. De variatie in achtergrond en niveau was groot maar ook erg leuk om te zien en horen. Alle deelnemers hebben meteen na hun spel feedback gekregen van de vakkundige jury, bestaande uit Ellen Alberts (fluitiste Radio Filharmonisch Orkest), Helma van den Brink (fagottiste Concertgebouworkest), Ida Wildvank (pianodocente Talentenklas Almere), Hanneke Delis (manager Scholen in de Kunst) en Henry Kelder (voorzitter).

Daarnaast heeft de componistenjury van het Keuris Componisten Concours afgelopen week uit alle internationale inzendingen, een aantal nieuwe composities geselecteerd die uitgevoerd zullen worden op het Finale Concert op 24 mei in De Veerensmederij. Er zijn vier ensemble werken genomineerd: afkomstig uit Nederland (2), Griekenland (1) en Duitsland (1). Er zijn 3 orkestwerken genomineerd: afkomstig uit UK (1), uit Nederland (1) en uit Slovenië (1). De namen van deze winnaars worden in de komende week bekend gemaakt. De componisten zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Zie voor uitgebreide informatie: http://keurisconcours.nl/over-keuris

Details

Programma 2e jaarvergadering Amersfoorts Cultuurfonds vastgesteld

Op 25 maart as wordt de tweede  jaarvergadering gehouden op het kantoor van Bolscher Brug Deijl Notarissen aan de Utrechtseweg 125 te Amersfoort,  in het Koetshuis (zelfde terrein).

t kantoor van Bolscher Brug en Deijl

Kantoor Bolscher Brug en Deijl

 

Donateurs en andere belangstellenden zijn vanaf 19.45 uur van harte welkom om de presentatie van het jaarverslag bij te wonen.

 

 

 

 

Tijd en plaats: van 20.00 tot 22.00 uur in het Koetshuis, Utrechtseweg 125 Amersfoort.

Presentatie: Het programma wordt gepresenteerd door Jelle de Bruijn (van de Stille Fanfare).

Gastsprekers: Henry Kelder van MatchingArts en Harmen Zijp (De spullenmannen, De War)

Aanmelden via: info@amersfoortscultuurfonds.nl

Programma

19.45 uur: inloop met koffie en thee

20.00 uur: opening voorzitter + presentatie jaarverslag

20.30: gastsprekers

21.00: netwerken en borrelen

22.00: tot snel ziens!

Het Programma Jaarvergadering Amersfoorts Cultuurfonds 25 maart 2014 en het Jaarverslag ACF 2013 staat ook op de website van het ACF.

Details

2e jaarvergadering Amersfoorts Cultuurfonds

Op 25 maart as wordt de tweede  jaarvergadering gehouden op het kantoor van Bolscher Brug Deijl Notarissen aan de Utrechtseweg 125 te Amersfoort,  in het Koetshuis (zelfde terrein).

t kantoor van Bolscher Brug en Deijl

Kantoor Bolscher Brug en Deijl

Donateurs en andere belangstellenden zijn vanaf 19.45 uur van harte welkom om de presentatie van het jaarverslag bij te wonen. Naast het officiële gedeelte is er ruimte om nader kennis te maken tijdens een gezellige en informele borrel. Gastsprekers zijn: Harmen Zijp (de Spullenmannen, de War) en Henry Kelder van Matching Arts. Tevens zullen we een doorkijkje bieden naar de komende culturele evenementen die die jaar zullen plaatsvinden. Aanmelding is tot 18 maart mogelijk bij Ruud Reijnders, secretaris van het ACF, secretaris@amersfoortscultuurfonds.nl.

 

 

Het Programma Jaarvergadering Amersfoorts Cultuurfonds 25 maart 2014 en het Jaarverslag ACF 2013 staat op de website van het ACF.

Details

Overeenkomst gemeente Amersfoort en ACF over culturele lening

Vlnr: Pieter Weeder, Pim van den Berg en Gabino Dorigo. Foto: Hans Niezen


Vlnr: Pieter Weeder, Pim van den Berg en Gabino Dorigo. Foto: Hans Niezen

Het Amersfoorts Cultuurfonds staat op de drempel van een nieuwe fase in haar 2,5 jarig bestaan. Voorzitter Gabino Dorigo en wethouder Cultureel Klimaat Pim van den Berg hebben te midden van de Amersfoortse burgers in het Gemeentehuis op 5 maart een overeenkomst getekend waardoor het mogelijk wordt om een lening af te sluiten voor een culturele activiteit. De Gemeente ondersteunt dit lokale initiatief en verdubbelt onder voorwaarden het private geld tot maximaal € 75.000,-. De eerste drie bedrijven hebben geïnvesteerd in het revolverende fonds van het Amersfoorts Cultuurfonds (ACF) dat de cultuurlening tegen een lage rente wil verstrekken.  De overeenkomst is onder grote belangstelling en op ludieke wijze tot stand gekomen. Op onze website tref je het nodige beeld- en geluidmateriaal aan van dit spektakel! Uiteraard kun je ook informatie terugvinden over de wijze waarop een lening kan worden aangevraagd.

Details

ACF feliciteert Theater De Lieve Vrouw met 25 jarig jubileum!

Lieve vrouw 25jrOndanks alle bezuinigingen en de ingrijpende gevolgen van de economische crisis houdt De Lieve Vrouw het hoofd fier boven water. Dat is mogelijk dankzij de inzet van alle betrokkenen en de liefde van hun trouwe publiek voor wat je ook Hun Lieve Vrouw kan noemen. Hier past een mooie jubileumviering bij, niet alleen maar een gezellige party met toeters en bellen, maar een volwaardig programma als treffende afspiegeling van de rol die De Lieve Vrouw al die 25 jaren in het Amersfoortse en regionale culturele landschap heeft gespeeld.

Dankzij sponsors, waaronder het ACF en andere fondsen, biedt De Lieve Vrouw in de eerste week van maart een mooi en gevarieerd programma aan: zie www.lievevrouw.nl

Details

Tragikomische voorstelling A New Brain

Foto: Gaia Son (SidT 2013)

Foto: Gaia Son (SidT 2013)

Muziektheatergroep Totaal heeft mede dankzij financiële ondersteuning van het ACF, op 16 en 17 november 2013 en 8 en 9 februari 2014 de voorstelling ‘A new brain’ gebracht in theater De Lieve Vrouw.

In ‘A New Brain’ wordt het verhaal verteld van een gefrustreerde liedjesschrijver/componist, Gordon Schwinn, die plotseling een hersenaandoening krijgt. Hij belandt daardoor in het ziekenhuis, waar voor Gordon waan en werkelijkheid voortdurend door elkaar gaan lopen. Ondertussen maken we maken kennis met vele personages in en rond het ziekenhuis. Terwijl de noodzakelijke levensgevaarlijke hersenoperatie dichterbij komt worden Gordon en zijn dierbaren geconfronteerd met zichzelf en de keuzes die ze maken. Dromen, verlangens, heden, verleden, absurde hallucinaties en realiteit lopen door elkaar. Dit maakt het stuk vaak weliswaar hilarisch, maar op de achtergrond blijft de tragiek voelbaar. Absurde aanwijzingen in het plot maken van A New Brain een snelle, energieke, absurde, tragikomische voorstelling.

Details

Het Keuris Componisten Concours start met voorspeeldag op 22 maart

tristan keuris logoKeuris was een Amersfoorts componist die internationaal wordt gezien als de grootste naoorlogse componist van Nederland.

Mede door het succes van dit concert heeft Matching Arts het initiatief genomen om in 2014 het Keuris Componisten Concours (KCC) te organiseren, wat mede door het ACF wordt gesponsord met een bedrag van € 4.000,–  Graag nodigen we onze donateurs en vrienden van het ACF uit, om de voorspeeldag op 22 maart bij te wonen!

De voorspeeldag is een onderdeel van het Keuris Componisten Concours. Uit wereldwijde inzendingen van composities wordt een aantal werken geselecteerd die gespeeld worden tijdens het Finale Concert van het Keuris Componisten Concours op 24 mei 2014 in Amersfoort. Deelnemers krijgen de kans met professionele musici en componisten te repeteren én op te treden met het Dutch Ensemble tijdens dit Finale Concert.

Plaats en tijd

zaterdag 22 maart 2014 tussen 10.00 en 22.00 uur in de locatie ICOON, Leeghwater 1-3,

3825 MR Amersfoort.

Tussen 16.30 en 18.00 wordt bekend gemaakt in ICOON wie doorgaat naar de finale.

De finale van de Keuris Voorspeeldag begint om 19.30 uur in ICOON, Amersfoort.

                       

 

Voor verdere informatie: http://www.keurisconcours.nl/over-keuris

Details

AJO-benefietconcert op 16 maart

AJOGraag vestigen we uw aandacht op Het derde Rotary AJO Benefiet Zondagochtend Koffieconcert. Dit vindt plaats op zondag 16 maart 2014 in Het Leerhotel in Amersfoort! De organisatie is handen van de Rotary Club Amersfoort Stad in samenwerking met het Amersfoorts Jeugd Orkest. De opbrengst van dit concert van gaat dit jaar enerzijds naar het Amersfoorts Jeugd Orkest en anderzijds naar het tweede goede doel: het waterproject.

Kaarten kosten € 20 euro per stuk inclusief koffie of thee, kinderen jonger dan 18 jaar kunnen mee voor € 10. Kaarten kunt u  online bestellen via de website van http://www.rotaryconcertajo.nl

 

Programma Rotary AJO Zondagochtend Koffieconcert op 16 maart 2014:

 

10.30 – 11.30 uur: Ontvangst met koffie en cake

 

11.30 – 12.45 uur: Concert

 

13.00 – 14.00 uur: Koffie met een broodje

 

Het Amersfoorts Jeugd Orkest zal dan de onderstaande (klassieke) werken spelen:

 

* Prokofiev: Symfonie No.7, Op.131

 

* Tchaikovski: Suite uit het Zwanenmeer op.20

 

Tot 16 maart 2014 in Het Leerhotel aan de Daam Fockemalaan 10 in Amersfoort!

 

Details

ACF Nieuwsbrief Maart 2014

Voor u ligt de Nieuwsbrief ACF maart 2014 met de meest actuele gebeurtenissen van de afgelopen maanden. Het overige nieuws kunt u op dezw website lezen, via LinkedIn, Facebook of twitter. Voor zover u nog niet bent aangemeld bij de social media, nodigen wij u van harte uit om dit te doen.

Social media:
Details