Datum: 2012
Plaats: Amersfoort

Bijzonderheden:
De Turkse Ondernemers Vereniging Amersfoort (TOVA) was zeer tevreden over de eerste editie van het TOF festival in theater De Flint.

Overdag trok de Turkse bazaar veel bezoekers: het was een komen en gaan van vooral veel Amersfoorters die Turkse lekkernijen kwamen proeven en kunst bekijken. Ook de burgemeester vereerde de bazaar met een bezoek en uiteraard was ook Sinterklaas van de partij. De bezoekers gingen, zoals de organisatie had gehoopt, daadwerkelijk in gesprek met Turkse ondernemers uit verschillende sectoren. Er was ook een door de Rabobank aangeboden ondernemersprijs te winnen voor de ondernemer die zich het beste had weten te presenteren. De jury, waarin naast de Rabobank Amersfoort e.o. ook het Amersfoorts Cultuur Fonds (ACF) zat, was van mening dat Sever Design met zijn presentatie zowel de Turken als de Nederlanders goed bediende.

Het feest ging in de avond door en begon spetterend met dansgroep Mozaik, bestaande uit enthousiaste jongeren die traditionele Turkse volksdansen lieten zien. Vervolgens speelde de Amersfoortse band grub Ucurtma bekende Turkse liederen. Er werd gezongen en gedanst. Muziek brengt veel emoties los. DJ ilker Akay sloot de mooie dag af.