Datum: 2013
Plaats: Amersfoort

Bijzonderheden:
De tweede editie van Struinen de in Tuinen was nog succesvoller dan die van vorig jaar. In zo’n 80 tuinen in Amersfoort waren er optredens op het gebied van amateurkunst.

Het Amersfoorts Cultuurfonds was in vier tuinen vertegenwoordigd.

De tuin op de Volendamkade in Vathorst was het decor voor een swingend optreden van DC Ray & The Soulmen voor in totaal zo’n 100 bezoekers! De band is in 2010 opgericht door bandleden die elkaar al enige tijd kenden vanuit de Amersfoortse muziekscene. In het half uur durende optreden kwamen de klassieke soulhits uit de jaren 60 en 70 voorbij. De combinatie van de gastvrije ontvangst van de tuineigenaren, het mooie weer, de muziek en de  lekkere hapjes en drankjes zorgden voor een relaxte en gezellige sfeer, waarin de buurtbewoners onderling contact legden en een praatje maakten. Dit liep na afloop van de optredens uit in een spontane buurtborrel bij de gastheer en –vrouw.

Ook in de tuin aan de Hausmannstraat  in Zielhorst was er een succesvol optreden van de Amersfoortse Muziektheatergroep Totaal. De stoelen waren tot de laatste stoel bezet. Meerdere keren kwamen kennissen uit de buurt bekenden tegen die in de theatergroep bleken te zitten. Zo leer je elkaar wel beter kennen. De gasten herkenden zich wel in het feit dat je zelf ook actie moet ondernemen om iets cultureels met elkaar tot stand te brengen.

Het stuk A New Brain was een verkorte versie van wat op 16 en 17 november in het OLV-theater wordt uitgevoerd. http://www.muziektheater-totaal.nl/

Een aantal bestuursleden van het ACF stelde net als vorige jaar ook weer hun tuin beschikbaar.

In het Bergkwartier op de Prinses Marielaan fleurden vijf jonge enthousiaste muzikanten van het AJO Salonorkest de tuin van Gabino Dorigo op. Aan de Regentesselaan bij Vlaskamp advocaten kon het publiek genieten van een bijzondere combinatie van loungejazz en poëzie van Arjen van de Linden & De Koffers.

Over het geheel genomen was het publiek erg te spreken over het evenement. Enkele citaten geven dit enthousiasme weer, zoals: ”je leert je buren en je buurt beter kennen”, “dit zouden we vaker moeten doen” en  “je voelt je meer verbonden met Amersfoort”. Ook werden er ideeën geuit om bijvoorbeeld ook zoiets op het water te organiseren. Een nieuwe titel was snel geboren: “Zie je later op het water”. Misschien een tip voor de gebroeders Stronk, de organisatoren van Struinen in de Tuinen?

Voor (nog) meer foto’s, klik !