Datum: 24 mei 2014
Plaats: Amersfoort, ….
Bijzonderheden: ACF sponsort met een bedrag van € 4.000,–
Het Keuris Componisten Concours zet Amersfoort internationaal op de kaart!

Tristan Keuris was een Amersfoorts componist die internationaal wordt gezien als de grootste naoorlogse componist van Nederland. 

Dankzij een unieke samenwerking tussen Scholen in de Kunst, het Amersfoorts Cultuurfonds en Van Lanschot Bankiers heeft er in 2013 een kamermuziekconcours plaats gevonden. Mede door het succes van dit concert sponsort het ACF met een bedrag van € 4.000,– het Keuris Componisten Concours (KCC) dat dit jaar door Matching Arts wordt georganiseerd.

Tijdens het KCC zal nieuwe muziek worden gecomponeerd door componisten over de hele wereld. Deze muziek wordt speciaal voor Amersfoortse jeugdige amateurmusici geschreven. Het KCC heeft dan ook een andere uitstraling dan het Tristan Keuris Kamermuziek Concours. Het is de bedoeling dat dit concours om het jaar plaats zal vinden. Beide evenementen monden uit in een Finale concert op 24 mei 2014 in Amersfoort voor jury en publiek. De deelnemers krijgen de kans met professionele musici en componisten te repeteren én op te treden met het Dutch Ensemble tijdens dit Finale Concert. 

Voor verdere informatie zie: http://www.keurisconcours.nl/over-keuris