Als bestuur van het ACF nodigen we je uit voor alweer de derde netwerkborrel met Amersfoortse kunstenaars, ondernemers, vrienden donateurs van het ACF. De 3e netwerkborrel is op dinsdag 4 juni 2019 van 20.00 – 23.00 uur in Stadscafé De Observant

Het Amersfoorts Cultuurfonds financiert sinds 2011 diverse spraakmakende en kunstzinnige projecten op het gebied van theater, muziek, wijkkunst en film. Vaak kleinschalig, vernieuwend en voor iedereen! Hoe we dat doen? Door het steunen van goede ideeën en het leggen van contacten brengen we mensen en middelen bij elkaar. Daardoor worden nieuwe initiatieven mogelijk. En dat is dan ook het doel van deze avond: elkaar ontmoeten vanuit een gezamenlijke interesse en belangen in de Amersfoortse kunst en cultuur.
En we willen dit met je beleven in Stadscafé De Observant. Deze locatie is een voormalig klooster in het hartje van Amersfoort. De rijke historie van het monumentale pand van De Observant voert terug tot het einde van de 15e eeuw.

Voordat we gezellig met elkaar aan de borrel gaan, zullen we in een presentatie diverse culturele projecten de revue laten passeren, die het ACF financieel ondersteunt.

Het voorlopige programma

  • Voorzitter Hasse Dekker komt e.e.a. vertellen over het 1-ste Art GALA op zaterdag 12 oktober 2019 in De Flint
  • De Koninklijke Amersfoortse Muziekvereniging komt e.e.a. vertellen over het komende project Midsummer Proms
  • We gaan met elkaar in gesprek hoe we de Amersfoortse kunst en cultuur verder kunnen ontwikkelen
  • enz.

Tot slot is er een muzikaal verrassingsoptreden van de Koninklijke Amersfoortse Muziekvereniging. Een aantal leden zal mogelijk een voorproefje geven van hun komende project Midsummer Proms. Dit concert wordt georganiseerd vanwege hun 130 jarig bestaan. Dit project Midsummer Proms concert vindt op 12 en 13 juli a.s. plaats bij de Koppelpoort en het O.L. Vrouweplein!

Geef je voor 31 mei 2019 door of je komt en of je iemand meeneemt? Stuur hier een email naar de secretaris als je komt.

Entreekosten: € 10,00.

Hiervoor krijg je naast een leuke avond een kop koffie/thee/borrel. Wat overblijft wordt goed besteed aan kunst en cultuur.

Details

Het beroemde muziekstuk ‘Canto Ostinato’ bestaat dit jaar 40 jaar. Op 30 juni 2019 vindt in Concordia-Hoogland een bijzondere jubileumuitvoering van het stuk plaats. (meer…)

Details

Al een aantal jaren is ons fonds betrokken bij het Tristan Keuris Kamermuziek Concours. Nu vond op zaterdagavond 6 april j.l. in het icoon theater een zeer geslaagde vierde editie plaats van dit kamermuziek Concours. Dit concours wordt georganiseerd door de scholen in de kunst. Op de foto’s, de gemaakt zijn Henry Krul zie je hier hoe dit concours verliep.
(meer…)

Details

Op zaterdag 27 april a.s viert onze stad Koningsdag. Een van de activiteiten is de regioquiz waar twee bestuursleden van het Amersfoorts Cultuurfonds aan mee doen. Dit zijn Mariëtte Christophe en Gerard Hilhorst. Zij zullen in de regioquiz hun stad ‘verdedigen’ samen met diverse andere deelnemers. Deze quiz speelt zich af op de parkeerplaats Achter Davidshof. (meer…)

Details

Het Art Gala Amersfoort vindt plaats op 12 oktober 2019 in de Flint, waar de organisatie zo’n 250 gasten verwacht. (meer…)

Details

Komende zaterdag, 16 maart, vindt van 13.00 tot 16.00 uur de tweede ronde van het Tristan Keuris Kamermuziek Concours plaats in het Eemhuis. In deze tweede ronde krijgen alle finalisten van het concours een masterclass door een van de leden van het Ragazze strijkkwartet. Het Tristan Keuris Kamermuziek Concours wordt georganiseerd door Scholen in de Kunst en ontvangt voor deze vierde editie opnieuw een financiële bijdrage van het Amersfoorts Cultuur Fonds. (meer…)

Details

Afgelopen woensdag 6 februari, werd in Galerie de Ploegh, voor de tweede keer ,een zeer geslaagde netwerkborrel georganiseerd. Ruim 30 belangstellenden, hadden zich ondanks het slechte weer, de moeite genomen om deze te komen bezoeken. Deze werd geopend door onze voorzitter Gertjan Hoogeveen en hij was verrast van deze hoge opkomst! (meer…)

Details

 

 

Op woensdag 6 februari 2019, van 20.00 – 22.00 uur is er weer een ‘ACF-café’. Het is de tweede ACF-cultuurborrel die dit keer in Galerie de Ploegh wordt gehouden. (meer…)

Details

Sinds een aantal weken is het mogelijk om te stemmen op de Amersfoorter van het Jaar. Het AD Amersfoorter Courant heeft deze verkiezing uitgeschreven. Een van hen is onze 27 jarige ACF ambassadeur Ruwan Heggelman.
De bezoekers van onze site kunnen tot en met 1 januari a.s. stemmen op hem. Om voldoende stemmen voor hem te vergaren, hebben we hem geïnterviewd en hem gevraagd wat hem dit deed.
(meer…)

Details

In 2019 organiseert Scholen in de Kunst in Amersfoort voor de vierde keer het Tristan Keuris Kamermuziek Concours: een bijzonder evenement waarin samen muziek maken in de schijnwerpers staat. Ook het Amersfoorts Cultuur Fonds ondersteunt dit concours van harte en brengt het graag onder de aandacht! (meer…)

Details