Op een mooie pinksterdag….samen in de zon… met FC Amersfoort op het Eemplein 20 mei in de middag!

Wie kent het liedje nog? Jaren geleden gezongen door Leen Jongewaard, maar popt rond deze tijd steevast op. Inmiddels schrijft onze Amersfoortse variant van Pinksterpop ook geschiedenis met FanClub Amersfoort. Fan Club Amersfoort (FCA) een supportersclub die de levendige popcultuur ondersteunt. Wat in 2014 begon als een eenmalig muziekfestival is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement voor jong, oud en alles er tussenin.

Voor meer informatie over FC Amersfoort ga naar hun site: http://www.fcamersfoort.com/

Het ACF doet mee met de Rabo Clubkas Campagne!

 

 

 

 

Dus…lekker genieten van ons eigen popfestival aanstaande zondagmiddag op het Eemplein!

Leden van de Rabobank ontvangen kunnen in de periode van 22 mei tot en met 11 juni 2018 via de stemsite van deze bank hun stem uit op verenigingen en/of stichtingen die zij een warm hart toe dragen. Ieder lid van deze bank ontvangt vijf stemmen, waarvan maximaal twee stemmen op dezelfde vereniging mogen worden uitgebracht.
Let op: alleen leden van Rabobank Amersfoort Eemland mogen stemmen. Als je klant bent, ben je niet automatisch lid. Lees
hier meer over deze clubkas campagne.

Dus ACF donateurs vergeet dus niet op ons te stemmen!

Details

De leukste theaterwandeling op Tweede Paasdag 2 april 2018.

Wij hebben paaseieren al klaar staan en in ons hoofd zijn we al druk bezig om u uit te nodigen voor een volgend event waar we een subsidie voor verstrekt hebben. Daarom zenden wij u een nieuwe nieuwsbrief van het ACF: www.amersfoortscultuurfonds.nl. We zitten echter niet stil! Nog steeds ondersteunen wij diverse culturele en kunstzinnige projecten. Graag maken we u attent op het aankomende evenement op zondagmiddag 2 april 2018: het Festival Mallejan. Ook dit evenement ondersteunen we dit jaar.

Nu we het geweldige event Gluren bij de Buren achter de rug hebben, willen we u het kleinkunst festival MalleJan onder de aandacht brengen. Het wordt dit jaar voor de 2e keer gehouden in onze mooie stad Amersfoort. Komende maandag 2 april a.s. (tweede paasdag) bent u van harte welkom om te genieten van diverse bekende en onbekende artiesten. Zij doen hun optreden op diverse locaties in Amersfoort. Op onderstaande plattegrond is te zien waar.

 

Op deze middag treden de volgende artiesten op: Flip Noorman, Ronald Snijders,Kiki Schippers,
Special Ivo de Wijs, Emma Lou, Janneke de Bijl, Oeloek en OLDENHERMANNS.
Kom kijken en luisteren en geniet van de talenten in ons eigen Amersfoort. We zijn een Kei in de Kunst en de cultuur. Voor meer informatie over het Mallejan Festival ga naar hun site:
https://www.mallejanfestival.nl/

 

Details

Beste Vrienden van het Amersfoorts Cultuurfonds!

In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat het ACF vier woonkamers heeft geadopteerd van het Gluren bij de Buren evenement van 11 maart. Een van die kamers was in de centrale hal van het parochiecentrum “De Pastorie”. Hier trad het zangduo Bram & Márchien op. Op de onderstaande foto’s is te zien hoe druk het was. We hebben ruim 100 bezoekers mogen ontvangen. Evenals bij de andere kamers. De folders over het ACF gingen als warme broodjes over de toonbank en we hopen dat de bezoekers bereid zijn om ons te doneren met een mooie gift.

Wilt u meer zien over dit event? Kijk op de facbookpagina’s van Gluren bij de Buren. Ga naar: https://www.facebook.com/glurenbijdeburennl/ en kijk ook de facebookpagina van dit zangduo: https://www.facebook.com/BramMarchien/ ,enz.

Details

Beste Vrienden van het Amersfoorts Cultuurfonds!

Het is even geleden dat u een nieuwsbrief hebt ontvangen van het ACF: www.amersfoortscultuurfonds.nl

We zitten echter niet stil! Nog steeds ondersteunen wij diverse culturele en kunstzinnige projecten. Graag maken we u attent op het aankomende evenement op zondagmiddag 11 maart 2018: Gluren bij de Buren

Kom gluren in de diverse ACF-Kamers.

Dit jaar wordt voor de 10e keer het huiskamerfestival Gluren bij de Buren georganiseerd in onze mooie stad Amersfoort. Komende zondagmiddag 11 maart, stellen 117 huiskamers hun deuren open voor 117 lokale acts. Dit is mede mogelijk gemaakt door u als Vriend van het Amersfoorts Cultuurfonds! Hartelijk dank daarvoor!

Als bestuur zijn we zelf ook aanwezig in een aantal speciale woonkamers en houden een kort praatje over wat het ACF nog meer ondersteunt aan culturele activiteiten. En wat we daarvoor nodig hebben: meer donateurs en goede ideeën om aan voldoende middelen te (blijven) komen om onze Amersfoortse kunstenaars te ondersteunen.

U kunt ons vinden in de woonkamers die in de speciale Gluurbuurkrant aangemerkt zijn met een letter A. Aldaar komt u in contact met een van de bestuursleden van het ACF. We zijn aanwezig bij optredens van diverse artiesten in de volgende woonkamers:

The Sheila Fearn

In de woonkamer van Fysio Amersfoort, Schothorsterlaan 80 Hoogland treedt The Sheila Fearn op. Dit zijn Vier mannen met indie-rock liedjes, die akoestisch ook zeer te consumeren zijn. Akoestisch raggen voor jong en oud. Hun optreden is om 12:00 / 13:30 / 15:00 uur (zie foto)

 

 

 

 

Het zangduo Bram & Marchien

Bram en Márchien treden op in de centrale hal van het Parochiecentrum: “De Pastorie” Kerklaan 22 Hoogland. Zij schrijven hun eigen muziek, Nederlandstalig, meerstemmig. Op hun eigenwijze wordt er een kijkje achter de schermen gegeven van hun samenwerking. Hun optredens zijn om 12:00 / 13:30 / 15:00 uur (Zie foto, waarop links Lubbertus Brugge is te zien)

Tinta Bossa, music from Brasil!

Deze braziliaanse muziekgroep treedt op in de woonkamer op Hof der Toekomst 52, Amersfoort. Zij gaan je meenemen naar Braziliaanse sferen vol zon, warmte en passie met kleurrijke harmonieën, melodieën en ritmes! Tinta Bossa speelt tevens eigen composities!. De optredens zijn om 13:30 / 15:00 / 16:30 uur.

 

 

Klein Kunst Koor: Crossing Borders

In stadskerk “de Amersfoortse Zwaan”, Langestraat 61, Amersfoort gaat het Klein Kunst Koor: Crossing Borders optreden. Zij bestaan uit acht sopranen, vijf alten, vier tenoren en vier bassen. Pianist Dave Antonisse en dirigent Meindert Bosklopper. Het repertoire is zeer divers van licht klassiek tot popsongs, close-harmony en swingnummers. De optredens zijn om 12:45 / 14:15 / 15:45 uur.

 

 

 

We hopen u graag te ontmoeten in een van de genoemde woonkamers en kom in contact met de bestuursleden. Deze zijn:

Gert-Jan Hoogeveen (voorzitter+Penningmeester)

Mariette Christophe (bestuurslid)

Gerard Hilhorst (bestuurslid en PR)

Caro Berghuis (secretaris)

Kom kijken en luisteren en geniet van de talenten in ons eigen Amersfoort. We zijn een Kei in de Kunst en de cultuur. Voor meer informatie over Gluren bij de Buren ga naar hun site: https://www.glurenbijdeburen.nl/amersfoort

Details

Winnaar ACF Zomerpuzzelkrant binnenkort bekend

 

De Zomerpuzzelkrant van BDU heeft meer dan 100 inzendingen ontvangen. Deze zomerpuzzelkrant was bijgesloten bij de Stad Amersfoort. Inmiddels heeft de trekking plaatsgevonden en is een winnaar is geworden. Deze trekking heeft plaats gevonden bij Paul Goudsmit en Jane Tipping. Zij zijn eigenaar van Krachtwijk Bed & Breakfast in Hoogland-West

 

Wie de winnaar is geworden, zal bekend gemaakt worden in de Stad Amersfoort. Maar u bent ook winnaar, want u heeft mee gedaan met de puzzel die aangeboden is door het Amersfoorts Cultuur Fonds. Dit fonds is opgericht om subsidies te verstrekken aan activiteiten die door Amersfoorters worden georganiseerd en ook uitgevoerd worden door hen. Dus voor en door Amersfoorters. Om dit blijvend te kunnen willen we u vragen om een vrijblijvend ‘subsidie’ te geven aan dit fonds, want samen zijn we met u een Kei in onze Amersfoortse Kunst en Cultuur.

 

Alvast bedankt voor uw gift die u kunt overmaken op ons IBAN nummer is: NL59 RABO 0135 1872 14 t.n.v. Amersfoorts Cultuur Fonds te Amersfoort.

 

Met vriendelijke groeten

Gerard Hilhorst  Bestuurslid van Amersfoorts Cultuur Fonds Wittert van Hooglandlaan 28 3828 LH Hoogland

:mailto:Gerard01@planet.nl  (033  – 4532800 of 06 281 844 21

Details

Emmaschool in de Flint

In februari 2016 ontvingen we een aanvraag van Harmen Quast, docent drama van de Koningin Emmaschool Amersfoort.

Samen met Hans Muris, vakdocent Muziek, heeft Harmen gewerkt aan het theaterproject ‘Emmaschool in de Flint’ voor leerlingen met een verstandelijke beperking. Het theaterproject maakt onderdeel uit van het curriculum van het lesprogramma en is al twee keer eerder met groot succes uitgevoerd in Theater De Lieve Vrouw Het ACF heeft als co-financier ervoor gezorgd dat ook dit jaar de voorstelling in het Theater De Lieve Vrouw kon plaatsvinden.

Wie er het meest aan hebben zijn de leerlingen zelf. Voor hun zelfbeeld is de ster in een show zijn in een ‘echt’ theater van grote waarde. Gezien worden en bevestigd te worden in hun (eigen)waarde door deze bijzondere mogelijkheid te krijgen.

Ook brengt het onze leerlingen dichterbij de ‘gewone’ maatschappij, die helaas voor hen vaak toch op afstand blijft. Daarnaast profiteert het netwerk en de samenleving op de lange termijn mee. Beperkte jongeren die goed in hun vel zitten en alle ruimte hebben om zicht te ontplooien kosten de samenleving op termijn minder, dan jongeren die angstig blijven en in een beperkt wereldje blijven zitten, waardoor meer dure begeleiding nodig is. De ster zijn in een show in een echt theater is een gouden kans om aan beide dingen te werken.

En de Amersfoorts burgers hebben de kans om een mooie voorstelling te zien, geschreven en opgevoerd door verstandelijk beperkte jongeren. De verbinding die zo tot stand komt tussen jongeren met een beperking en de burgers van Amersfoort is van grote waarde. Deze twee gescheiden werelden moeten elkaar vaker ontmoeten. Door de voorstelling op te nemen in Theater De Lieve Vrouw, en dus ook hun reguliere communicatie, wordt er een veel grotere doelgroep bereikt en worden drempels voor het bezoek van deze doelgroep verlaagd.

Het ACF is van mening dat het een sympathiek initiatief is om kinderen uit het speciaal onderwijs in het Onze Lieve Vrouw Theater te laten optreden. Graag willen we met onze ondersteuning laten zien dat we er zijn voor alle Amersfoorters!

Details

Muurgedichten – Stichting Muurpoëzie

Op 30 september 2016 waren we getuige van de onthulling door onze burgemeester Lucas Bolsius, van de eerste vier muurgedichten in de historische binnenstad van Amersfoort. Op zo’n 10 ‘kale’ wanden van panden worden in 2016 en 2017 gedichten en/of korte poëtische teksten geplaatst die inspirerend zijn, die gaan over de plek of omgeving of over een thema dat op die plek actueel is of was.

Met een glas champagne in de hand wandelden we op een zonnige vrijdagmiddag in gezelschap van stadsdichter Nynke Geertsma, de andere dichters, de burgemeester en belangstellenden, door de stad. Het was bijzonder om de dichters uit ‘eigen werk’ te laten voordragen. Hilarisch was een van de laatste onthullingen, die niet helemaal vlekkeloos verliep…

Metamorfose van Burgemeester Lucas Bolsius ‘voor en na’

We kijken uit naar de volgende muurgedichten, die een toegevoegde waarde bieden aan de schoonheid en geschiedenis van onze binnenstad. Het ACF ondersteunt het project dan ook van harte omdat het een bijdrage levert aan de ‘beleefbaarheid van het cultureel erfgoed’.

Details

Kleinkunstfestival Malleman – Stichting Kleinkunst Amersfoort

Ben Groenedijk wil met het festival een staalkaart bieden van de Nederlandse kleinkunst. Het accent ligt op jong talent en ook zeker uit de Amersfoortse regio. 

In de eerste editie, op 2e Paasdag 17 april 2017, komen er tien podia in de binnenstad van Amersfoort en evenzovele artiesten. De finale vindt plaats in De Flint, met een keur van cabaret, luisterliedjes, stand up comedy, plezierdichters. Een aantal weken daarvoor zal er een competitie-evenement zijn. Amateurartiesten op het terrein van kleinkunst strijden daar om een podiumplek op het festival. Langs deze weg wordt er een brug gelegd tussen amateursector en professioneel circuit.

De voorstellingen duren een half uur. De artiesten spelen drie keer. Het publiek zal met combinatietickets bij de hand worden genomen. Het is mogelijk om vier voorstellingen bij te wonen. De entreeprijzen zijn relatief laag, zo rond de € 20,– om drie voorstellingen te kunnen bezoeken. Hiermee lijkt Amersfoort een eigen Parade te krijgen, zoals dat al het geval is in Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Het is dan ook de bedoeling dat Mallejan een jaarlijks terugkerend festival wordt.

Voor het Amersfoortse publiek gaat de Mallejan met zijn vernieuwende aanbod voor verrassingen zorgen. Bekende namen zullen er ook zijn, maar deze zijn toch vooral bedoeld om aandacht te trekken voor minder bekende artiesten.

Het ACF wil een dergelijk vernieuwend initiatief dat ruimte biedt aan opkomend talent graag stimuleren. Kleinkunst is een populaire theatervorm om festivalsgewijs kennis te maken met de actuele ontwikkelingen in de kleinkunst.

Details

Project Kleur – Stichting Nieuw Bach Ensemble

De Stichting Nieuw Bach Ensemble (NwBE) organiseert een voorstelling A capella koormuziek in theaterkunst met als thema “Kleur”. Het is meer dan alleen een concert: naast muziek worden de bezoekers met projecties meegenomen in de sfeer van het thema “Kleur”. Voor het project wordt samenwerking aangegaan met de afdeling Interactive Performance Design van de Faculteit Theater van HKU.

De voorstellingen vinden plaats in februari 2017 in De Veerensmederij in Amersfoort, de thuisbasis van Holland Opera.

Het project past binnen de thema’s ‘binden en diversiteit’ van het ACF en kan worden ondersteund met een vergoeding van de zaalhuur voor het  eerste concert gericht op bejaarden en gehandicapten die anders weinig kans hebben een culturele manifestatie bij te wonen.

Details