Uitnodiging Vrienden- en donateursavond Amersfoorts Cultuurfonds 12 april 2017 in Het Koetshuis

 

Graag nodigen wij u uit voor de jaarlijkse vrienden- en donateursavond van het Amersfoorts Cultuurfonds op woensdagavond 12 april van 19.30 – 22.00 uur in Het Koetshuis, Utrechtseweg 125 Amersfoort. Het programma start om 20.00 uur, maar u bent van harte welkom vanaf 19.30 uur voor koffie, thee en wat lekkers.

Voorzitter Ruud Reijnders zal deze avond leiden.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

 • Bijpraten over de activiteiten van het ACF van het afgelopen jaar
 • Maatschappelijke doelstelling ACF in 2017/2018: zoeken naar verbinding met alle inwoners van Amersfoort
 • Proeverij van de komende evenementen
 • Nynke Geertsema vertelt over het stadsdichterschap, muurpoëzie en leest voort uit eigen werk
 • Gezellige netwerkborrel

De muziek wordt verzorgd door Inflastructuur: jazz/brass en ‘gewoon leuke liedjes’!

Graag aanmelden voor 10 april 2017 bij: secretaris@amersfoortscultuurfonds.nl

 

Adres + parkeren

Het Koetshuis

Utrechtseweg 125A

Amersfoort

 

Parkeren is mogelijk op het terrein naast het Koetshuis en BolscherBrugDeijl Notarissen en op de Utrechtseweg.

Details

Wat gebeurt er als de zoon van een maffiabaas het vak in rolt? Daar gaat de nieuwe misdaad-komedie ‘Barry’s Eerste Deal’ over.

Met Emanuel Coolwijk, Hindrik van den Berg, Ferry Asselbergs, Thij de Haan, Ruben Hoogeveen, Tom Hofman, Marel Roddel en HUUB SMIT als de vader van Barry

REGIE & SCENARIO
Ruwan Heggelman

 

 

DIRECTORS OF PHOTOGRAPHY
Milan Borsten & Gismaro Noslin

GELUID, MONTAGE, KLEUR CORRECTIE EN SOUND DESIGN
Ferrano Meraldi

PRODUCENT
Dees ten Hulscher

GAFFER & SCRIPT CONTINUITEIT
Jordi Welschen

PRODUCTIE
Jantine van den Berg & Charlotte de Lange

OPNAMELEIDING
Marko de Wit

PRODUCTIELEIDING ON SET
Eloïse Wisse

CAST AD
Flory Smit

RUNNERS & PRODUCTIE ASSISTENTEN
Jerry Klein
Mathijs van der Laan
Jari zwaan
Sharon van Bohemen
Quincy Zinnemers

CLAPPERS & CAMERA OPERATORS
Jerry Klein
Mathijs van der Laan
Jari zwaan
Sharon van Bohemen
Quincy Zinnemers

VISUAL EFFECTS
Ashok Rajeswaran

MAKING OF
Sharon van Bohemen

VISAGIE
@ Shirley’s thuiskapster en visagiste

SET FOTOGRAFIE
Marisa Broekhuizen

CATERING
Amigos Cantina

LOCATIE
Stadsring 2, Moorland Investments BV/Lobevis Vastgoed BV

MARKETING
Myrthe Sterk

PROPS
Aart Lensink
Consuela Leidelmeijer
Creative College Amersfoort
De Vries slaapcomfort
Bibliotheek Eemland
Seats2Meet

KLEDING
Kledingbank Amersfoort
Thiago Gomez
Robert-Jan van den Berg

GEZELLIGE SFEER & SUPPORT
Jan Bos

MET DANK AAN
Arya Tariverdi
Jan Bos

Details

Door kunst en cultuur leer je elkaar kennen

Voorzitter Ruud Reijnders opent de vergadering

Voorzitter Ruud Reijnders opent de vergadering

Foto: Gerard Hilhorst

 

Op 12 april 2016 organiseerde het bestuur van het Amersfoorts Cultuur Fonds in theater de Flint een donateursavond. Dit jaar is het eerste lustrum voor dit fonds en werd er verslag gedaan van de activiteiten die dit fonds, zoal ondernomen heeft in het afgelopen jaar. Het Amersfoorts Cultuurfonds is vijf jaar geleden opgericht vanuit en vanwege de slechte economische tijden. Het fonds heeft gedurende vijf jaar haar steentje bijgedragen aan het ondersteunen en het in stand houden van een aangenaam cultureel klimaat in onze stad.

Inmiddels klimt de economie weer uit het dal en is het fonds vijf jaar verder. Hun motto is nog steeds: ‘Van Amersfoort, voor Amersfoort, door Amersfoort’. Het sleutelwoord van dit fonds is verbinding leggen en maken. Het zal dan ook in de komende jaren het referentiekader worden bij de beoordeling van nieuwe aanvragen. En aangezien de jeugd de toekomst heeft, zal dat het tweede referentiepunt worden.

 

Gastonmoetingen

Na dit gedeelte was er plek voor andere activiteiten, zo was gastspreker Ruwan Heggelman uitgenodigd die op het thema verbinden in ging en zijn eigen visie daarop los liet. Hij nam de bezoekers mee in zijn filmproject: Beste vrienden mee en wat deze film allemaal teweeg heeft gebracht. Deze film is inmiddels al op diverse festivals vertoond en is daar goed ontvangen en het is mooie Amersfoort promotie. Deze film is mede tot stand gekomen met een subsidie van het ACF.

Na zijn mooie betoog was er tijd voor muziek. Hiervoor hadden we Jawa en Shaza Manla uitgenodigd. Zij komen uit Syrië en wonen samen met hun ouders ruim een half jaar in ons land. Zij lieten ons de kunst en cultuur horen van dit land en de omringende landen. Jawa en Shaza Manla zijn bij het Nederlandse publiek op nieuwjaarsdag bekend geworden door een muzikaal optreden samen met het Nederlands Blazers Ensemble. Maar ook door een interview in het TV-programma: Vrije geluiden.

 

Optreden Jawa en Shaza Manla

Optreden Jawa en Shaza Manla

Foto van YouTube

 

Reacties van bezoekers

Na afloop was er tijd voor een borrel. Laurens Bruin, rechterhand van Ruwan Heggelman en webmaster. “Ik vond deze avond erg leuk, omdat er diverse projecten werden getoond en de muziek. Verder vond ik het ook belangrijk dat de aanwezigen konden zien dat mede door dit fonds het filmproject van Ruwan is gefinancierd Hierdoor kond dit toch door gaan. Zonder deze subsidie was dat niet mogelijk en dat zou erg jammer zijn geweest. Het ACF heeft mijn hart gestolen.”

Ook Herman Dummer draagt het ACF een warm hart toe en helpt af en toe waar hij kan. “Zo heb ik hen twee jaar geleden geholpen met strategie vraagstukken. Dit is ook te zien op de site en kijk dan naar de video, waarin Gabino Dorigo in te zien is. Maar daarnaast ben ik ook hier als voorzitter van kunst in Amersfoort, omdat we voor het zelfde doel gaan en elkaar weer kunnen ontmoeten. Tot slot moet ik ook zeggen Amersfoort niet meer zonder het ACF kan, want ik vind het stoer en koel dat dit fonds het eerste particuliere fonds is in ons land. We zijn gewoon een kei in kunst en cultuur!”

Naast Herman zat Hans Kattemölle en hij is voorzitter van het Amersfoorts Jeugd Orkest. Op de vraag waarom hij hier is geeft hij als reactie: “Ik kom elk jaar naar deze bijeenkomst, omdat ik met het ACF iets heb. Het is gewoon een prachtig initiatief en het is een motor om voldoende cultuur in onze stad mogelijk te maken. Kunst en cultuur is de smeerolie van de samenleving. Ik denk ook dat de samenleving dat nog meer nodig heeft dan ooit.” Het ACF is ook nauw betrokken bij het AJO en dan vooral bij het Tristan Keuris componisten- en kamerconcours. Tot slot wens ik dat heel veel mensen gaan inzien dat het ACF heel belangrijk is dat dit fonds blijft bestaan en dat er volgend jaar een dubbele begroting gepresenteerd kan worden, want er moet echt geld bij! Het ACF laat goed zien wat zij voor een waarde betekent.”

Voordat Shaza samen met haar zus Jawa naar huis ging vroegen we haar om een reactie hoe hun het vonden om voor dit publiek te spelen. “Ik vond het hier heel erg leuk en heb samen met mijn zus goed gespeeld.” Ook Jawa gaf nog een reactie op deze avond. “Ik vond het heel gezellig en heel erg leuk.” Beide dames hebben inmiddels een volle agenda. Zo spelen ze, samen met een groot symfonieorkest, op 4 mei in hun woonplaats Haarlem. Op deze avond was ook dirigent Rolf Buijs van het AJO aanwezig en hij was erg onder indruk van het optreden van deze jonge dames. Hij had daar de volgende reactie op: “ Ik heb geleerd dat het ACF aan de wieg stond van de Tristan Keuris concoursen en nu heb deze twee jonge musici ontmoet. Dit sloeg een mooie brug tussen de westerse wereld en het Midden-Oosten. Wat betreft dit laatste komt dat steeds meer dichterbij en leuk dat er ook een muzikale brug is geslagen met kwarttonen muziek.”

Ook een kennis van Caro Berghuis (secretaris van het ACF), Martin de Ruijter, kwam speciaal uit Amsterdam naar deze avond. Hij vertelde ons: “Ik ben geïnteresseerd in kunst en cultuur en kom door het contact met Caro ook vaker in Amersfoort. Maar ook het thema met de twee vluchtingenmeisjes sprak mij erg aan, omdat ik zelf ben opgegroeid in de migrantenwijk Bijlmermeer. Ik ben nu erg onder de indruk van de gasten die op deze avond waren uitgenodigd. Door kunst en cultuur wordt je naast het eten en drinken gewoon mens als je schoonheid gaat bewonderen. Dit is misschien wel de essentie om mens te zijn.”

Voorzitter Ruud Reijnders kijkt terug op een geweldige avond, omdat er een leuke combi was van inhoud en een frisse inbreng van de twee Syrische meisjes. Zij speelden hele mooie muziek. Na dit mooie moment gaat hij samen met de andere mede bestuursleden en Vrienden van het ACF heel hard aan de slag met het werven van het fondsen, zodat het ACF in de toekomst mooie ontmoetingen in Amersfoort kunnen faciliteren!

Details
 

Uitnodiging Vrienden- en donateursavond Amersfoorts Cultuurfonds 12 april in De Flint

 

Graag nodigen wij u uit voor de jaarlijkse vrienden- en donateursavond van het Amersfoorts Cultuurfonds op dinsdagavond 12 april van 20.00 – 22.00 uur in zaal 1 van theater De Flint. Het programma start om 20.00 uur, maar u bent van harte welkom in de VIP bar (begane grond) vanaf 19.30 uur voor koffie, thee en wat lekkers.

 

Voorzitter Ruud Reijnders zal deze avond leiden.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • Bijpraten over de activiteiten van het ACF van het afgelopen jaar
 • Maatschappelijke doelstelling ACF in 2016/2017: zoeken naar verbinding met alle inwoners van Amersfoort
 • Wat voorproefjes van de komende evenementen
 • Presentatie van Ruwan Heggelman, aankomend filmregisseur van o.a. horrorkomedie Beste Vrienden. Ruwan houdt een gloedvol betoog over het belang van cultuur en kunst voor jongeren
 • Een bijzonder muzikaal evenement van Jawa en Shaza Manla
 • Gezellige netwerkborrel in de VIP bar van De Flint

 

In het programma van deze avond is ruimte gecreëerd voor een bijzonder muzikaal evenement. We hebben hiervoor de uit Syrië afkomstige zussen Jawa & Shaza Manla uitgenodigd, want we willen als cultuurfonds hiermee aandacht schenken aan multiculturele kunst en cultuur. Zij zijn bekend geworden tijdens het bijzondere nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble. Dit was op zondagavond 3 januari te zien op NPO2.

 

Alle donateurs en/of Vrienden van het ACF, belangstellenden en anderen zijn van harte welkom op deze bijzondere jaarlijkse bijeenkomst van het Amersfoorts Cultuurfonds. Om zoveel mogelijk projecten te kunnen ondersteunen, is een vrijwillige financiële bijdrage welkom.

Graag aanmelden voor 5 april bij:  secretaris@amersfoortscultuurfonds.nl

 

Adres, parkeren, garderobe

De Flint

Coninckstraat 60, 3811 WK Amersfoort

Parkeren is mogelijk in de aangrenzende parkeergarage

 

Garderobe naast Zaal 1 (begane grond)

 

Overige informatie

Kijk voor meer info over het Amersfoorts Cultuurfonds op de site: http://www.amersfoortscultuurfonds.nl/

Een optreden zien van Jawa & Shaza Manla? Kijk op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=9PDHAiqm2rw

https://www.youtube.com/watch?v=H8ODqNkPj6Q

Op de site van VPRO staat een bijzonder interview. Melchior Huurdeman is in gesprek met de Syrische zusjes Jawa en Shaza Manla. Kijk op: http://www.vpro.nl/speel.POMS_VPRO_3315603.html

Details

Uitnodiging jaarlijkse bijeenkomst Amersfoorts Cultuurfonds dd 7 april 2015

 

Beste donateur, vriend(in) van het Amersfoorts Cultuurfonds,

Graag nodigen wij je uit voor de jaarlijkse bijeenkomst van het Amersfoorts Cultuurfonds op dinsdagavond 7 april van 19.30 – 22.00 uur in het Koetshuis, Utrechtseweg 125 te Amersfoort. Aanmelden kan via secretaris@amersfoortscultuurfonds.nl.

Tijdens deze bijeenkomst zal de voorzitter, Ruud Reijnders, een toelichting geven op het jaarverslag van alle projecten van het Amersfoorts Cultuurfonds. Projecten die dankzij jouw donaties en inzet kunnen worden gerealiseerd.

Twee projecten zullen worden toegelicht door onze gastsprekers. Hendrik Jan Houtsma (Scholen in de Kunst) zal wat vertellen over het Tristan Keuris Kamermuziekconcours. In het weekend van 7 en 8 maart vond de 1e ronde van dit mooie concours plaats. Op dit concours trad ook het kwartet Tuesday Night op met een tweetal mooie en verrassende stukken. Dit kwartet speelt op diverse saxofoon instrumenten. Het kwartet zal tijdens de jaarbijeenkomst een klein concert geven.

Een totaal ander project is het filmproject Beste Vrienden van aankomend filmregisseur Ruwan Heggelman. De film gaat op 30 april in première bij theater De Lieve Vrouw. Ruwan zal naast een toelichting ook een korte trailer laten zien voor mensen met een sterke maag!

Hierna is er gelegenheid tot na- en bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje verzorgd door Wijnhuis Alexander uit Hoogland.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen aan: secretaris@amersfoortscultuurfonds.nl

Graag tot dinsdagavond 7 april van 19:30 – 20.00 (inloop) tot 22.00 uur in het Koetshuis, Utrechtseweg 125 Amersfoort.

Programma

 • Toelichting op de jaarverslag (Ruud Reijnders)
 • Toelichting Tristan Keuris (Hendrik Jan Houtsma)
 • Trailer filmproject Beste Vrienden (Ruwan Heggelman)
 • Klein concert (kwartet Tuesday Night)
 • ACF-Borrel

 

Met vriendelijke groet,

 

Namens het bestuur van het Amersfoorts Cultuurfonds

Details

Het ACF brengt cultuur in jouw straat!

Het Amersfoorts Cultuurfonds wil de cultuur in Amersfoorts bevorderen in de breedste zin van het woord.

En dat onder het motto:

van Amersfoort – voor Amersfoort – door Amersfoort!

Dat kan alleen als we voldoende donateurs hebben. Onder andere met het Amersfoortse cultuurstraatje probeert het Amersfoorts Cultuurfonds een groep donateurs warm te krijgen voor onze mooie stad.

Wat is het Amersfoortse Cultuurstraatje?

Een straatje kennen we van het pokeren of Yahtzee. Een aantal opeenvolgende kaarten of stenen. En bij het Amersfoortse cultuurstraatje gaat het over de reeks 1 tot en met 12. Daarbij staat de 1 voor januari, de 2 voor februari enzovoort. Maar de 1 staat niet alleen voor januari, hij staat ook voor € 1. En de 9 staat voor september en dus ook voor € 9.

Als je dat bij elkaar optelt, dan kom je aan € 78. En als je dat deelt door 12 maanden, dan kom je op € 6,50 per maand.

Wat is de bedoeling van het Amersfoortse cultuurstraatje?

Het is de bedoeling dat Amersfoorters die graag in een fijne stad wonen waar van alles op cultureel gebied gebeurt het ACF een cultuurstraatje geven in de vorm van een machtiging. En hoe meer Amersfoorters dat doen, des te meer culturele initiatieven kunnen wij als ACF ondersteunen.

What’s in it for me?

Afgezien van het feit dat het gewoon goed voelt dingen te ondersteunen, mee te helpen aan de goede sfeer in Amersfoort, vragen we je ook aan te geven waar je jouw straatje het liefst aan uitgegeven wilt zien. Wij houden dat van de groep straatjesdonateurs als totaal bij en kunnen op grond daarvan bepalen in welke sfeer we het geld gaan uitgeven.

Waar kan ik allemaal uit kiezen?

Het ACF helpt culturele initiatieven. Maar jij geeft aan welke kant we opgaan. Als je niets weet te bedenken, wat dacht je hiervan? Podiumkunsten (toneel, dans, cabaret), schilder­kunst, living statues, beeldhouwkunst, fotografie, mode-is, film, muziek (klassiek/pop) en ga zo maar door. Bedenk het maar!

Is dat niet wat veel, € 6,50 per maand?

Ja, dat is veel. Maar, het is ook ongeveer drie biertjes in de kroeg, drie goede bruine broden, drie potten jam of vier ijsjes bij San Marco. En als je het zo bekijkt, valt het wel weer mee!

Het cultuurstraatje heeft 1.000 fans nodig!

Ieder straatje is welkom. Maar onze droom? Dat zijn er duizend. Dat geeft € 78.000. Daarmee kun je heel wat initiatieven een duwtje in de rug geven!

Enthousiast?

Vul het machtigingsformulier in en mail het naar: info@amersfoortscultuurfonds.nl.

Details

Elfde garageconcert bij Kreijne Midland !

Zondag 18 januari zal het elfde garageconcert in de showroom van Kreijne Midland plaatsvinden. Het thema van dit evenement is Tour de France. Het programma is daarop aangepast en bestaat uit vooral Franse licht-klassieke chansons. De familie Fiselier verzorgt een bijzonder optreden en laat zich begeleiden door pianist Han Louis Meijer. Tijdens/na het concert kunt u genieten van een hapje en een drankje.

Het Amersfoorts Cultuurfonds staat op de collectebus, die op initiatief van Gerard Hilhorst, rondgaat onder het publiek. Dankzij het ACF kunnen dergelijke initiatieven worden gerealiseerd. Voor en door Amersfoort en Hoogland. Een aantal bestuursleden van het ACF zijn die middag aanwezig om informatie te geven over het doel van het fonds en om natuurlijk zelf ook ondergedompeld te worden in Franse en bourgondische sferen.

Datum: zondag 18 januari 2015

Adres: Zevenhuizerstraat 44, 3828 BE Hoogland

Entree  vanaf 14.00 uur, zaal open 14.30 uur.

Collectebus

Details

Nu ook iDeal donaties mogelijk

Via de website van het Amersfoorts Cultuurfonds, kunt u nu ook direct uw donatie doen via iDeal.

Deze extra betaalmogelijkheid levert gemak voor de donoren en een snelle afhandeling van uw gift.

Daarnaast blijven de bestaande donatiemogelijkheden, van eenmalige overmaking, machtiging tot een fiscaal aantrekkelijke periodieke gift ook bestaan.

Details

VIP-kaarten finale Keuris Componisten Concours 24 mei !!

Het ACF heeft voor haar donateurs een VIP-kaart voor de finale van het Keuris Componisten Concours (KCC) op 24 mei in de Veerensmederij. Heb je als donateur nog geen mail ontvangen ? Stuur dan een bericht naar: info@amersfoortscultuurfonds.nl. Ook de eerste 10 nieuwe donateurs ontvangen een VIP-kaart voor de finale als welkomstcadeau.

tristan keuris componisten concours iconWat brengt deze finale ons?

Keuris was een Amersfoorts componist die internationaal wordt gezien als de grootste naoorlogse componist van Nederland. In 2013 is voor het eerst het Tristan Keuris Kamerconcert Concours georganiseerd door Scholen in de Kunst en het ACF. Mede door het succes van dit concert heeft Matching Arts het initiatief genomen om in 2014 het Keuris Componisten Concours (KCC) te organiseren, wat door het ACF wordt gesponsord met een bedrag van € 4.000,–  Naar verwachting wordt dit een internationaal concours dat jaarlijks wordt georganiseerd.

Tijdens de voorspeeldag op 22 maart is uit wereldwijde inzendingen een aantal werken geselecteerd die gespeeld worden tijdens het Finale Concert van het Keuris Componisten Concours op 24 mei 2014 in Amersfoort. Deelnemers krijgen de kans met professionele musici en componisten te repeteren én op te treden met het Dutch Ensemble tijdens dit Finale Concert.

Plaats en tijd

Zaterdag 24 mei 2014
Finale Concert, 20.00 uur
De Veerensmederij
Soesterweg 330
Amersfoort

Details

Intieme 2e jaarvergadering Amersfoorts Cultuurfonds


Op 25 maart is de tweede  jaarvergadering van het ACF gehouden op het kantoor van Bolscher Brug Deijl Notarissen aan de Utrechtseweg 125 te Amersfoort,  in het Koetshuis. De opkomst was minder groot dan verwacht, maar het was voor wie aanwezig was een inspirerende avond. Henry Keller van Matching Arts gaf een mooie presentatie over het komende Tristan Keuris Concours.
Een andere bijzondere spreker was Harmen Zijp (de Spullenmannen, de War). Iedereen heeft daar op zijn/haar manier iets van meegenomen. Het lijkt simpel, maar wie doet nu iets omdat het gewoon leuk is om te doen? Harmen is hierin de kunst meester!

De Spullenmannen

NB: Het Jaarverslag ACF 2013 staat op de website.

Details